A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának,függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velük született, de tanulható, ha meg van hozzá az emberben a kellő intelligencia.
/Giorgio Armani

2011. január 27., csütörtök

A nagyok

A divatban mindig is voltak vannak és lesznek divatdiktátorok és követők.
Első nagy divattervezők közé lehet sorolni Gabrielle Bonheur "Coco" Chanelt. Chanel divatház megalapítója a 20. század egyik legmeghatározóbb divattervezője. Neki köszönheti a férfi tábor a miniszoknyát, amiben a szexi női combok kivillannak, és mindenki tudja miről van szó ha a kis fekete ruhát megemlítem. Chanel divat áttörése az egyszerű kényelmesen viselhető ruhákban mutatkozott meg. Dior is és a Givenchy is kénytelen volt lecserélni az extravagáns kényelmetlen kollekcióit, hogy a divat világban versenyben maradhassanak. Chanel dzsörzékösztümjei divathóborttá vált Párizsban.

Audry Hepburn,a jól ismert színésznő előszeretettel hordta a kis fekete Chanel ruhákat, sokszor láthatunk képeket is róla. A 20.század közepe felé egyre jobban elterjedt az "újfajta" divatstílus.

Ha már Audryról szó esett mindenképp meg kell a dívák ősanyját Marilyn Monroet, fellibbenő fehér lenge ruhájával az egész világ figyelmét magára vonta. Szexualitás istennőjének is tekintik, huncut és egyben szenvedélyes  mosolyával sok hímet az ujjai közé csavart, a lányok pedig előszeretettel próbálgatják a Marilyn beállást a kamerák és a tükrök előtt.

Amikor a divatról beszélünk rengeteg stílusos designer márkát fel tudunk sorolni pl.: Chanel, D&G, Dior, Calvin Klein, Christian Lacroix, Givenchy... és folytathatnánk tovább. Természetesen azt tudjuk, hogy ezeknek ára is van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése